rafaello

Duminica ploioasa si intunecata. Azi m-a vizitat o prietena pe care o intalnesc foarte rar: „harnicia” (in lipsa de ocupatie, normal). Asa ca ne-am apucat amandoua sa facem bomboane rafaello. Reteta am luat-o de pe net si e gustoasa, numai ca trebuie facuta in cantitati mici. Oricum nu poti manca mai mult de 4-5 bombonele, ca devin gretoase si ar trebui sa stai o zi intreaga sa invarti guguloaie daca folosesti gramajul de pe net. Eu am folosit 250 g din fiecare ingredient si mi-a iesit un bol maricel de bomboane. Uite cum se fac:

Ingrediente:

  • 250 g de margarina (Rama cub e foarte buna)
  • o cana rasa de zahar pudra
  • 250 g lapte praf (Darling e bun)
  • 250 g nuca de cocos (adica vreo 5 pungulite)
  • 1 pungulita de alune

Se amesteca margarina, zaharul, laptele praf si nuca de cocos (cam trei sferturi din cantitatea totala de nuca de cocos) pana obtii o pasta groasa, omogena. Margarina sa fie moale, la temperatura camerei, altfel se lipeste de mixer si te enervezi. Se modeleaza bile din aceasta compozitie punand in centrul fiecareia cate o aluna, apoi se rostogolesc prin nuca de cocos ramasa si se aseaza pe platou. Gata. dsc01699-tile

Da Doamne sa nu mai ploua, ca sa am activitati interesante, ca altfel…ma transform in GOSPODINA!!! bleah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anunțuri

One Response to rafaello

  1. just_me_cryss spune:

    rafaello home made-asta imi aminteste de copilarie, sambata cand ai mei plecau la tara, faceam cu sor’mea asa ceva, sau clatite…ce vremuri!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: