manastirea ciolanu- buzau

Manastirea Ciolanu se afla in judetul Buzau, langa Tabara de Sculptura Magura. Numele de Ciolanu vine de la oasele unor sihastri care au fost descoperite in aceasta poiana. Manastirea si imprejurimile sunt de o liniste molipsitoare.

manastirea-ciolanu1

Pozele sunt facute in luna mai iar pentru mine sunt adevarate energizante: amestec de credinta, iarba frageda si raze de soare dupa o iarna prea rece.

Anunțuri

5 Responses to manastirea ciolanu- buzau

 1. omuldin umbra spune:

  Chiar este frumos la Ciolanu, am fost si eu acolo.:)

 2. Corina spune:

  Imi poti spune si mie te rog de ce in poza cu Iisus crucea este invers?

 3. daniela spune:

  Corina, iata un raspuns de la un prieten de-al meu, Cosmin, care a studiat acest domeniu: „Iisus a fost rastignit pe o cruce cu capul in sus, spre cer.Crucea era folosita pentru tortura, pt. pedepsirea raufacatorilor. Sf. Petru la Roma, dupa ce a increstinat pe romani in capitala Imp. Roman a fost rastignit pe o cruce cu capul in jos ca a cerut sa nu fie rastignit asemeni Mantuitorului lumii. Crucea, prin rastignirea Fiului Cerescului Tata pe ea s-a sfintit si a devenit obiect sacru.Probabil ca icoana se refera la faptul ca Iisus a invins fortele intunericului, care se gasesc in jos, in iadul plin de vapaie.Dar o sa ma mai interesez si o sa-ti spun cu exactitate simbolistica acestei icoane”.

 4. Felix spune:

  Scena reprezintà ràstignirea Sf.Ap.Petru. E scris in partea din stânga, cu caractere/litere chirilo-românesti. Cam asa se scria pe la mijlocul veacului al XIX-lea(dupà revolutia de la 1848) peste tot,in presa scrisà ori în iconografia timpului. Multumiri pentru postare. Salutàri de la Paris. Un josenar.(Com.Joseni,jud.Buzau)

 5. vio spune:

  Eu am aflat ca numele vine de la Dealul Ciolanu si de la un boier numit Ciolanu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: