poiana uzului-bacau

Poiana Uzului îţi dezvăluie un peisaj foarte frumos. Ne-am oprit la vreo 500 m de Schitul Eftimie (cel Mare şi Sfânt- cred, nu prea am înţeles ce ne-a spus călugărul care ne-a întâmpinat).

Am găsit o poieniţă frumoasă unde am mâncat, după care am coborît spre lac, la îndrumarea călugărului din schit. Malul este foarte abrupt şi nu ai acces spre lac decât pe o cărare (în partea stângă de schit) pe care am gasit-o cu greu, exact înainte de a abandona traseul. Cărarea coboară paralel cu un fir de apă care din loc în loc a fost oprit de ziduri nu foarte înalte de piatră. Apa care se strânge astfel, curge apoi peste micile baraje, formând cascade cu un debit redus, dar de o frumuseţe remarcabilă.

Lacul Uz te lasă fără cuvinte. Cu marginile sale dantelate, înconjurat de munţi, reprezintă o adevărată încântare pentru un turist.

Pe drumul străbătut am lăsat în urmă Barajul Uzului, construcţie monumentală, la care ne-am întors spre plecare pentru a-l admira aşa cum se cuvine. Nu poţi intra pe baraj, dar locul de unde ţi se permite să-l priveşti este destul de aproape pentru a nu fi supărat pe domnul de la pază.

Panorame asupra locului ai şi de la terasele construite pe marginea drumului, până a ajunge la baraj. Şoseaua spre Poiana Uzului nu e strălucit de bună, pe alocuri fiind semnalate căderi de pietre ( de fapt nişte bolovani zdraveni). Zona merită însă văzută.

 

Anunțuri

One Response to poiana uzului-bacau

  1. Stoian Sorin spune:

    Ce bine ca mai scrie cineva si despre locurile astea minunate. Pacat de ele ca au potential turistic dar nu are cine sa le promoveze.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: