manastirea celic dere

Despre manastire am mai postat si alte articole. Dar nu v-am spus de icoana care se curata singura (foto de mai sus). Despre ea am auzit de curand. Dupa cum ne-a explicat maicuta stareta, icoana este foarte veche si provine de la un ostas rus. Nu se stie de unde o avea acesta, dar icoana a ajuns pe meleagurile de astazi ale manastirii. Desi in trecut era complet neagra, de-a lungul timpului a inceput sa iasa la iveala pictura iar in prezent mai este doar o mica parte ca o umbra care acopera imaginea. De asemenea, Mantuitorul avea in trecut ochii complet inchisi iar pe masura ce icoana incepe sa se lumineze acesta deschide ochii. Cand se va curata de tot se va intampla…”ce va vrea Dumnezeu”, asa cum spune stareta. Icoana este facatoare de minuni „si trebuie sa existe multa credinta ca sa vezi asta”!

Anunțuri

6 Responses to manastirea celic dere

 1. vasi spune:

  Da – adevarata minune ce se intampla dar vom vedea ce va mai urma …vom trai si vom vedea…cat vom mai trai…daca vom rezista crizei care nu ne da pace…

 2. GIGI spune:

  Foarte interesanta icoana noi nu a-m stiut de ea de cate ori a-m trecut pe acolo.

 3. Ionut spune:

  *Mantuitorul 😉

 4. daniela spune:

  ai dreptate, rectific!

 5. Eu spune:

  Este foarte adevarat, aceasta icoana se curata singura. In urma cu 3 ani icoana era foarte putin curatata(pe colt in partea stanga cum o privesti), iar acum este curatata aproape jumatate. Pot spune ca este o minune si faptul ca nu se curata doar icoana in sine, ci fiecare ilistrata a icoanei respective.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: