harsova oras

In plimbarica prin Harsova am descoperit Muzeul de Istorie, diverse institutii (in speta Primaria-foto 3), geamia, Canaralele, Cetatea Carsium, o fantana arteziana draguta in centrul orasului,  Biserica cu 7 turle (una dintre putinele biserici de la noi cu un nr asa mare de turle), Biserica Sf Constantin si Elena si peisaje deosebite. Va las sa le identificati:

Si dupa asa plimbare, a urmat o mica tura de shoping, la un supermarket din centru, unde am gasit un iaurt gustos- delicios, cel mai bun iaurt gustat de mine (poate l-ati incercat pana acum, daca nu, sa o faceti!)

Anunțuri

3 Responses to harsova oras

 1. Tiberiu Cazacioc spune:

  Salut,

  Duiliu Zamfirescu a scris cateva povestiri in care povesteste despre viata sa la Harsova, cu observatii despre turci, obiceiuri locale. Mi s-a parut interesant. L-am rasfoit si pentru faptul ca in 2 din povestiri, mentioneaza deplasari ale sale la Topolog, satul din care este mama mea.

 2. un harsovean spune:

  …bravo Daniela! …sa stii ca la Harsova sunt cateva monumente ce pot fi cunoscute mai bine: geamia construita in 1812, din pacate afectata prin lucrarile de ,,restaurare,, care i-au schimbat aspectul vechi; biserica Sf. imparati Constantin si Elena, pictata de Toma Vintilescu, renumit pictor de biserici din urma cu o suta de ani; la Dunare se afla o asezare neolitica uriasa, una din cele mai mari din Europa de SE; cetatea romana, romano-bizantina si medievala acopera o buna parte din oras; ….in fine sa stii ca in muzeul de aici sunt piese cu care s-ar mandri orice institutie din lume…in ultimii ani cateva exponate au fost prezentate in expozitii din Elvetia, Anglia, Franta, Grecia si au ajuns si in …SUA! …Harsova nu este chiar un loc uitat de lume…doar ca nu-l cunoastem noi, cei din Romania….

 3. Tiberiu Cazacioc spune:

  Salut,

  As propune doar sa cititi cele cateva schite semnate de Duiliu Zamfirescu despre Harsova.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: